Jobs
Home
Scroll
Geen artikelen gevonden
  • Van Marcke 1
  • Van Marcke 2
  • Van Marcke 3
  • Van Marcke 4
  • Van Marcke 5

Van Marcke

De Belgische marktleider in de distributie van sanitair en verwarming, Van Marcke, centraliseerde haar logistieke diensten in een nieuw distributiecentrum in de transportzone “LAR-zuid Kortrijk”.

Het nieuwe distributiecentrum, overigens de grootste investering ooit voor Van Marcke, werd een ware showcase van duurzame technieken :

De site is water- en CO2-neutraal, de logistieke diensten zorgen voor minder verpakkingsafval en men beperkt het aantal kilometers en bijgevolg ook de uitstoot van de vrachtwagens.

Het gebouw is voorzien van een geothermische verwarming. Aan de hand van 512 boringen wordt warmte en koude onttrokken uit de ondergrond, goed voor een piekvermogen van 1 megawatt !

Verder bevat het dak voor 16.000 m² aan zonnepanelen, goed voor een capaciteit van 2 megawattpiek. Deze elektriciteit wordt gebruikt voor de automatische magazijnen, verlichting, warmtepompen en het laden van rollend materieel.

Van Marcke filtert ook het zwart “parkingwater” met behulp van IBA installaties om grijs water te genereren. Het gefilterd water wordt samen met het regenwater opgeslagen in waterbekkens met een capaciteit van een half miljoen liter. En met behulp van innovatieve pompen geregenereerd tot drinkwater.

Het bedrijf behaalde met de bouw van haar nieuwe distributiecentrum het BREEAM certificaat, een streng duurzaamheidslabel en ratingsysteem dat staat voor duurzaamheid in de ruimste zin van het woord, van een duurzaam gebouwconcept tot het gebruik van duurzame technieken en materialen, met aandacht voor alle stakeholders.

Dakopbouw (58.800 m²)

Burelen

- Gewelven

- Bitumineus dampscherm ; gebrand

- PIR-isolatie 2 x 80 mm ; verkleefd

- 1,1 mm UltraPly TPO ; verkleefd

- Groendak type ZinCo

 

Loodsen

- TT-elementen

- PE dampscherm ; losliggend

- PIR-isolatie 100 mm ; mechanisch bevestigd

- 1,1 mm UltraPly TPO ; mechanisch bevestigd

Eigenschappen

Locatie
LAR Zuid Blok ZB, 8511 Kortrijk
Bouwjaar
2017
Opdrachtgever
Willy Naessens Industriebouw
Oppervlakte
58.500 m²
Categorie
Product

Ontvang onze nieuwsbrief

Hou je vinger aan de pols van de Willy Naessens Group. Op een dag lees je iets dat jou vooruit kan helpen.