Over de Willy Naessens Group
Willy Naessens Build
Willy Naessens Food
Willy Naessens Food ging in 2007 van start met een participatie in Franky Fresh Food. Al snel kreeg de succesvolle strategie van verticale integratie ook zijn toepassing in Food. Op vandaag is Willy Naessens Food een gevestigde waarde in de sector met eigen productiesites en distributiecentra die leveren over heel België. Onder het eigen huismerk Bourgon vind je de beste hammen, patés, spek en salami terug, enkel te verkrijgen bij de beste beenhouwers van België!
Raad van bestuur

Willy Naessens
Stichter en Voorzitter Raad van Bestuur

Dirk Deroose
CEO

Veerle Naessens
Bestuurder

Sem Naessens
Bestuurder

Filip Van Hautegem
Bestuurder

Marie-Jeanne Naessens
Onze kernwaarden
Verticale integratie
Het “alles onder één dak”-principe bepaalt voor een groot deel het succes van de Willy Naessens Group, waar zo goed als alles in eigen beheer gebeurt. Zo heeft Willy Naessens Build een eigen studiedienst, een grondwerkbedrijf, 11 betonfabrieken, een dakdichtingsbedrijf, een alu-schrijnwerkerij, montageploegen en alle nodige transport voorzieningen. Dat maakt de lijnen korter, zodat iedereen sneller kan schakelen en uiteindelijk de kosten lager worden.
Diversificatie
De tweede pijler waarop de Willy Naessens Group steunt, is het zoeken naar mogelijkheden in andere sectoren om risico’s te spreiden en zo te profiteren van voordelen door synergie. Zo bouwt de groep sinds het begin niet alleen industriële gebouwen, maar ook zwembaden en gebouwen voor de landbouw. Voor meer diversificatie startte de groep in 2007 ook met een participatie in de voedingssector.
Menselijk kapitaal
“Je medewerkers zijn het grootste kapitaal van je onderneming” is één van Willy Naessens’ favoriete uitspraken. In de hele Willy Naessens Group zijn momenteel meer dan 1.900 personeelsleden aan de slag. Elk van hen maakt van de onderneming een succes. Daarom besteedt de groep heel wat budget aan het opleiden, begeleiden en motiveren van het personeel. Voor elke medewerker zijn er eindeloos veel mogelijkheden en perspectieven. Zo zijn interne mobiliteit en jobrotatie binnen in de groep perfect mogelijk.
Willy Naessens
Je kent ze ongetwijfeld ook: de borden of containers met de boodschap “Nog een werf”. Meteen denk je aan Willy Naessens, de oprichter van de toonaangevende bedrijvengroep in de streek van Oudenaarde. De molenaarszoon die op zijn veertiende de school verliet en begon als kippenkweker. Daarna verrichtte hij pionierswerk terwijl hij zijn bedrijf opbouwde. Hij koos de juiste mensen, boekte veel successen en incasseerde ook tegenslagen. Maar hij was en is vooral een harde werker, die houdt van samenwerken met andere harde werkers.